1 av 6
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Alf Lindbergh/Pressbilder
luleå - timrå 3-2

Luleå avgjorde sent mot Timrå

1:40 min

Luleå Hockey bröt en svart svit genom att besegra Timrå med 3-2. Joonas Vihko avgjorde det jämna Norrlandsderbyt genom att slå in segermålet två minuter före slutet.

Radiosportens Peter Sundkvist valde lagens lirare:
Luleå: Cam Abbott
Timrå: Anton Lander

– Alla treor är välkomna och det var längesedan vi tog någon så det var extra skönt, sa Niklas Olausson till Radiosporten.

Luleå hade spelat tio raka matcher utan att vinna under ordinarie tid. Segermålet satt långt inne och det var en tuff förlust för hårt kämpande Timrå som behöver alla poäng i bottenstriden.

Nyförvärvet från Almtuna, Fredrik Pettersson-Wentzel, fick en tung start i Timråkassen. Redan efter sex minuter hade han tvingats kapitulera två gånger. Det första målet gjorde Vili Sopanen, det finska nytillskottet som haft svårt att övertyga.

2-0 gjorde Cam Abbott, tillbaka efter nära tre månaders bortavaro på grund av en hjärnskakning. Målet var snyggt, ett skott i krysset. Det gick inte att ta miste på Cam Abbotts glädje.

Men såväl Timrå som Pettersson-Wentzel kom igen.

Timrå reducerade direkt i anfallet efteråt genom Gabriel Karlsson.

Luleåspelarna uppträdde virrigt i den egna zonen och det straffade sig. Kort före pausvilan kom Jamie Lundmark helt fri och kvitterade till 2-2.

Luleå hade några bra lägen att återta ledningen i den andra perioden men den rätta skärpan fattades. Trots sex minuter i powerplay för hemmalaget blev perioden mållös.

Fredrik Pettersson-Wentzel storspelade resten av matchen, men Luleå fick ändå sista ordet.

– Vi spelade som vi kom överens om att göra, men tyvärr får de en spelvändning på oss, sa Timrås Gebriel Karlsson till Radiosporten.

Luleå-Timrå 3-2 (2-2, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (4.39) Vili Sopanen (Simon Hjalmarsson, Sebastian Enterfeldt), 2-0 (5.56) Cam Abbott (Chris Abbott, Joonas Vihko), 2-1 (6.24) Gabriel Karlsson (Ilkka Pikkarainen, Martin Röymark), 2-2 (19.35) Jamie Lundmark (Anton Lander, Antti Halonen).

Tredje perioden: 3-2 (18.03) Joonas Vihko (Pierre Johnsson).

Skott: 28-20 (10-12, 9-5, 9-3).

Utv, Luleå: 2x2. Timrå: 6x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Tobias Björk, Boden.

Publik: 4 883.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista