1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
brynäs - aik 2-3 e. str.

Desperat AIK straffade Brynäs

AIK:s Viktor Fasth: "Vi gör en kanonmatch"
2:03 min

AIK plockade ut målvakten Viktor Fasth med dryga minuten kvar. Då kom kvitteringen borta mot Brynäs.

Radiosportens Daniel Alling valde lagens lirare:
Brynäs: Lars Jonsson
AIK: Viktor Fasth

I straffläggningen kunde sedan Jonas Liwing fixa ytterligare en poäng till AIK som vann 3-2.

Riv och slit. Bök och stök. Inte mycket ordnat spel. Det stod viktiga poäng på spel när Brynäs och AIK drabbade samman.

– På det stora hela gör vi en kanonmatch. Vi jobbar och sliter i 60 minuter och det har vi saknat lite grand i de tidigare matcherna, men det lönar sig i dag, sa målvaktshjälten Viktor Fasth till Radiosporten.

För AIK, som kom med nyvunnet självförtroende efter segern mot HV 71, var det en chans att verkligen haka på lagen framför i tabellen, mot ett Brynäs som under hela säsongen haft problem att plocka poäng av de lag som funnits lägre placerade i tabellen.

Brynäs dominerade matchen sett till puckinnehav och målchanser. AIK spelade efter sina resurser på ett bra sätt. De krympte ytorna, jobbade stenhårt i varenda byte och gav ofta målvakten Viktor Fasth den hjälp han behövde.

Brynäs såg ut att ha avgjort matchen i början av den tredje perioden när Lars Jonsson omarkerad kunde slå in 2-1 för Brynäs.

Men Brynäs tappade sitt initiativ efter ledningsmålet, uppträdde många gånger riktigt nervöst och virrigt i egen zon. Det straffade sig när Rastislav Pavlikovsky på ett vinkelskott kunde lyfta in 2-2 med dryga minuten kvar, då AIK spelade utan målvakt.

I straffläggingen som följde den mållös förlängningen satte AIK-backen Jonas Liwing 3-2 för sitt lag.

– Det är väl lite slumpen som gör att vi inte gör fler mål. Men vi ska ha en slutspelsplats och det är det som vi kämpar för, sa Brynäsbacken Lars Jonsson.

Brynäs-AIK 2-3 e. str. (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (6.26) Richard Gynge (Daniel Rudslätt, Peter Nolander), 1-1 (19.15) Johan Larsson (Lars Jonsson, Jonas Nordquist).

Tredje perioden: 2-1 (4.21) Lars Jonsson (Jonathan Granström, Andreas Dackell), 2-2 (18.55) Rastislav Pavlikovsky (Kent McDonell, Richard Zednik).

Avgörande str: Jonas Liwing.

Skott: 30-25 (15-9, 7-7, 6-7, 2-1, 0-1).

Utv, Brynäs: 4x2. AIK: 3x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 5 153.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".