Streckdramatik upphöjt i tre

Lyssna på Mora-Västerås här. Nedsläpp 19.00

Till skillnad mot spelarna i hockeyallsvenskan har jag tagit lite ledigt (åtminstone från denna blogg), men nu är ambitionen tätare inlägg under slutspurten av serien.

Och vilken slutspurt det kommer att bli! Vi har huggsexa om samtliga tre streck, vilket gör att i stort sett varje match gäller väldigt mycket.

Kvällens omgång är inget undantag. Samtliga åtta lag har otroligt mycket att spela för, men det kanske allra mest intrikata mötet utspelar sig norr om Siljans strand där åttan Mora gästas av sexan Västerås.

Seger för Mora innebär att man går om västmanlänningarna och hoppar upp på en av de hett eftertraktade play off-platserna.

Jag ger mig på lite gammalt hederligt tippande:

Almtuna - Tingsryd 3-1
Almtuna är i högsta grad inblandad i den övre streckstriden, tillsammans med i första hand Rögle och Leksand. Här blir det tre nya poäng tack vare ett stabilt försvars- och målvaktsspel (Magnus Hellberg, vilket fynd!).

Mora - Västerås 3-3
Tätt och ovisst på förhand. Jag tror straffar kommer att avgöra denna klassiska sexpoängsmatch. Och hemmalaget avgör där.

Örebro - Rögle 5-3
Stor revanschlusta hos närkingarna efter den något snöpliga förlusten borta mot Leksand senast. Rögle är fullpumpat med självförtroende, men här tar poängsviten stopp. Conny Strömberg avgör.

Växjö - Leksand 4-2
Serieledande Växjö ska vinna den här matchen, om man bara kommer upp i tillräckligt hög nivå. Leksand vet man inte riktigt var man har. Är laget på väg upp ur formsvackan (inte en enda trepoängare under 2011) eller är inte dalkarlarna bättre än tabelläget visar?

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".