Foto: Barry Gutierrez/AP.
nhl

Foppa-feber i Denver

5:59 min

Peter Forsberg har skapat hysteri i Colorado.

Inget är bestömt ännu. Beslutet om comeback eller inte i världens bästa hockeyliga dröjer för den 37-årige svensken dröjer.

Först ska han fortsätta träna med sitt gamla NHL-lag Colorado Avalanche och det sker långt ifrån i skymundan. "Foppa" är ett jagat villebråd efter träningarna och alla vill ha svar på samma fråga:

Hur känns det? Lutar det åt comeback?

Forsberg håller humöret uppe och skämtar om att han skulle vilja ha unge Matt Duchenes snabba ben. Colorados stjärna njuter av att få träna tillsammans med sin stora barndomsidol.

– Om han kommer tillbaka så finns det en god chans att han hamnar i samma kedja som mig så det är bra om vi kan lära känna varandra där ute på isen, sa Matt Duchene till Radiosporten efter träningen på tisdagen.

Forsberg själv var rejält trött efter träningen och poängterade att det ännu inte finns några beslut. Varken han eller klubben har bestämt sig för något.

Men ett restaurangtips fick Radiosportens reporter på plats i alla fall:

– Du ska gå på en restaurang som heter Zengo. De har en torsk där som är grymt god, sa Peter Forsberg.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista