NHL

Forsberg får träna själv i en vecka

1:29 min

Colorado åker iväg på bortamatch och Peter Forsberg får träna på egen hand. Det är nu det blir svårt för Peter, menar coachen Joe Sacco. Foppa hyllas också av lagkamraten Adam Foote.

Peter Forsberg tränade med Colorado under onsdagen. Nu kommer han att få träna på egen hand då laget åker iväg på bortamatch.

Coachen Joe Sacco har stort förtroende för att Peter kommer att hålla igång på egen hand.

– Det är lättare för honom nu, träningen är strukturerad och han är med laget. När du är själv måste du kunna motivera dig själv på en hög nivå och i ett högt tempo. Det blir nyckeln för honom nu när han inte är med laget. Men han jobbar hårt och ser bra ut på isen, säger Joe Sacco.

Men han vill inte kommentera Peter chanser att ta en plats i laget.

– Det får vi se när den tiden kommer. Om den tiden kommer, säger han.

Adam Foote har spelat i Colorado till och från. Bland annat när det gick som bäst och de vann Stanley cup tillsammans. Han var också med när Peter försökte göra comeback här senast, 2008.

Han tycker att det är roligt att Peter är tillbaka och är säker på att han inte kommit hit om han inte trodde på att ta en plats.

– Det är positivt för gruppen och det tillför energi. Han ser bra ut på isen. Han sprider lugn omkring sig. Så fort jag såg honom tänkte jag, där är Fosberg med puckkontrollen, farten och erfarenheten. Det är bara positivt för oss, säger Foote.

Han tror också att Peter tjänar på att NHL inte är lika tufft längre. Det g¨år inte haka och hålla fast som tidigare.

– Han kommer att få mer utrymme. Det spelar ingen roll om han är ett halvt skridskoskär långsammare och inte känner sig på en 25-årings nivå, säger Foote.

Annica Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista