Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Hockeyallsvenskan

Stenbeck ny ägare i Redhawks

Nye sportchefen: "Ska bygga från grunden"
3:50 min

Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i den allsvenska ishockeyklubben Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks storsatsar med sikte på elitserien. Miljardären Hugo Stenbeck pytsar in runt 70 miljoner i den allsvenska hockeyklubben och förvärvar 51 procent av aktierna.

– Förutsättningarna blir bättre med de ekonomiska muskler vi nu får. Vår resa börjar från och med nu, säger den nye sportchefen Stefan Nyman till Radiosporten.

Stenbeck själv lyste med sin frånvaro då nyheten offentliggjordes under en presskonferens på tisdagen.

– Han hade inte möjlighet att komma tyvärr. Jag hade hoppats skulle kunna presentera sig men jag vet inte var han är, säger ordförande Christian Rasmusson.

Stenbeck skjuter till 10 miljoner kronor i en nyemission som avslutas i mars månad. Han garanterar också motsvarande två miljoner euro (cirka 20 miljoner kronor) årligen i tre år.

Det talades mycket om förnuft och långsiktighet. Nye sportchefen Stefan Nyman hamnade direkt i hetluften sin första dag på jobbet.

– I år är målet att vi ska försöka ta en playoff-plats, allt fokus är riktat på det. Parallellt med det ska inventeringen göras och vi ska titta på nästkommande års lag så det kommer att vara fullt upp nu framöver, säger han.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".