Foto: Barry Gutierrez/AP.
nhl

Forsberg kämpar i motvind

Peter Forsberg hade problem med sina skridskor och verkade nedstämd efter att ha tränat med Avalanche igen efter en vecka, enligt Denver Post.

– Om jag skulle ta ett beslut i dag skulle det inte vara så positivt, sa Forsberg enligt tidningen efter träningen.

– Det gick väldigt fort därute. Men det är svårt att bestämma något efter bara tre ordentliga träningar. Jag måste fortsätta åka skridsko och se hur nära jag kan komma, tillade Forsberg.

Så långt dom rapporter som nått oss efter dagens träning.

Intrycket jag fick när jag var där förra veckan är att det verkligen är helt upp till Forsberg själv och att alla sätter stor tillit till att han fattar ett riktigt beslut.

Säger han att han kan spela så kan han det tycks dom flesta tro. Förmodligen sätter just denna tillit lite extra press på "Foppa".

Han vill inte svika sina oerhört lojala fans och den klubb som han "växte upp i" som NHL proffs och som han blev en av världens bästa spelare i.

Men klubben och folk omkring tror inte han kan göra något fel i Denver och att han inte kan misslyckas hur det än går.

Säger "Foppa" JA så kommer inte klubben lämna honom vid altaret (fin amerikansk klyscha...) och det verkar inte finnas några problem alls kring lön eller själva kontraktet.

Hur detaljerat man fört såna diskussioner vet jag i och för sig inte. Det är ett väldigt avvaktande på det hela taget.

Relationen mellan Avalanche och Peter Forsberg är speciell, vilket ju bara det faktum att han kan dyka upp och träna med laget visar. Forsberg säger nu att han behöver ett par träningar till med laget, han behöver det tempot man inte kan hålla själv på träningar, innan han kan fatta sitt beslut

Men han inser att det måste ske ganska snart. (Allt detta också via Denver Post). Och Avalanche väntar tålmodigt medan media i Denver  tycks ha intagit en "den som lever får se-hållning".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".