SSK:s andretränare Peter Larsson. Foto: Scanpix.
elitserien

Södertäljes sms-taktik fortsätter

SSK:s andretränare Peter Larsson: "Ska kolla telefonen i pauserna"
2:06 min

Elitseriens formstarkaste lag tvingas återigen ta till mobiltelefonen. Huvudtränaren Peter Popovic är fortfarande sjuk och coachar därför laget via sms.

På tisdagskvällen tog SSK ännu en trepoängare och tog sig upp på slutspelsplats. Men man gjorde det utanhuvudtränaren Peter Popovic och andretränaren Peter Larssno. Båda låg hemma i varsin sjuksäng.

Men tränarna coachade ändå laget – med hjälp av sms.

– Jag skrev bara det jag tyckte mig se i den andra periodpausen. Lite smågrejer bara, inget märkvärdigt, säger Södertäljes andretränare Peter Larsson till Radiosporten.

Och det gick ju rätt så bra. SSK vann med 3-2 mot Frölunda och har nu tagit 23 poäng av 27 möjliga på de nio senaste matcherna.

I kväll (torsdag) spelar Södertälje borta mot fjärdeplacerade Linköping, och sms-taktken kommer att fortsätta.

– Jag kommer vara med i dag (i bortamötet med Linköping). "Poppe" (Peter Popovic) är fortfarande krasslig. Jag ska kolla telefonen i periodpauserna och se om han har några taktiska drag, säger SSK:s andretränare Peter Larsson till Radiosporten.

Vad är din förklaring till er hysteriska form?

– Vi spelar bra hockey med bra fart. Motståndarna kanske underskattar oss och tror att det ska bli en lätt resa. Det blir ju tuffare och tuffare nu när vi har gått bra. Motståndarna kommer vara säkert vara alerta när de möter oss i framtiden.

Du glömmer väl inte mobiltelefonen i kväll?

– Nej, jag måstye nog fråga klubbdirektören om jag får hämta ut en ny som är bättre att sms:a på.

Pelle Marklund
pelle.marklund@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".