1 av 4
Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
2 av 4
3 av 4
4 av 4
linköping - luleå 2-1

Effektivt LHC besegrade Luleå

Tre av de fyra senaste hemmamatcherna hade Linköping nollat sina motståndare. Mot Luleå visade man samma starka defensiv och målvaktsspel igen.

Radioasportens Bosse Ohlsson valde lagens lirare:
LHC: Magnus Johansson
Luleå: Niklas Olausson

Trots 12-27 i skottstatistik vann östgötarna med 2-1.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match från vår sida. Vi skjuter 28 skott och släpper bara till 12, men det handlar om att göra ett mål mer och det lyckas vi inte med, sa Luleåtränaren Jonas Rönnqvist till Radiosporten.

Både Skellefteå och Södertälje hade nollats på raken i hemmaarenan av målvakten Fredrik Norrena.

En svit som sprack efter 14.48 minuter in på den första perioden då Cam Abbott tryckte in 1-1 i power play.

Men det spelade ingen roll.

Då hade LHC nämligen redan tagit ledningen genom Magnus Johansson, som avslutade ett snabbt drömanfall med Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka.

Lagkaptenen och landslagsstjärnan Johansson lyfte även in 2-1 i den tredje perioden och ordnade full pott på hemmaplan för 16:e gången på 23 försök i vinter.

– Det kändes jättebra. Matchen stod och vägde så det kändes som ett viktigt mål, sa matchvinnaren Johansson till Radiosporten.

Att Luleå med tre raka förluster och ras i tabellen hade rejält svajande form däremot inte.

Bäst fart hade kedjan med Pär Arlbrandt, Niklas Olausson och Mats Lavander som rörde runt ordentligt i hemmalagets försvar.

Lagets poängkung Arlbrandt sprudlade av självförtroende - trots att han inte svarat för ett endaste mål sedan den 11 januari.

Det blev inget den här gången heller, även om det var nära flera gånger. Men ett offervilligt LHC-försvar och en stabil Norrena höll tätt.

Linköping-Luleå 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (3.06) Magnus Johansson (Jaroslav Hlinka, Jan Hlavac), 1-1 (14.48) Cam Abbott (Chris Abbott, Pierre Johnsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (6.10) Magnus Johansson (Pontus Petterström, Jaroslav Hlinka) spel fem mot fyra.

Skott: 12-27 (3-12, 5-6, 4-9).

Utv, Linköping: 5x2. Luleå: 4x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 7 018.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".