Foto: Barry Gutierrez/AP.
nhl

Foppa stoppas - av byråkratin

Peter Forsberg: "Självklart är det tråkigt att inte vara med"
5:04 min

I söndags gav Peter Försberg tummen upp för spel i NHL. På måndagen nåddes han av beskedet att comebacken dröjer - på grund av visumkrångel.

– Jag har inget "green card". Därför måste jag skaffa ett nytt arbetsvisum troligtvis i Kanada då, på amerikanska ambassaden där. Det är inte så enkelt att få det här arbetsvisumet som det var för 20 eller 30 år sedan, säger Peter Forsberg till Radiosporten.

Vad jobbigt, nu när du är beredd.

– Ja, men ska jag vara helt allvarlig så kan det vara bra att få träna nån dag till för att komma in i det. Självklart är det lite tråkigt att inte vara med, men det är helt okej att få träna nån dag till och få komma in i tempot lite mer.

Du berättade tidigare för de amerikanska journalisterna att din gamle lagkamrat Adam Deadmarsh, som nu jobbar i Colorados organisation, övertalade dig att göra en comeback. Var det så?

– Det gick sådär förra veckan på träningarna, men vi tog ett långt snack där han sa att han skulle ha gett högra handen för att få spela (Deadmarsh tvingades sluta efter för många hjärnskakningar).

– Han sa att om han skulle ha fått chansen att komma tillbaka så hade jag tagit den. Men jag sa att jag redan har gjort det sju gånger. Och då sa han att jag borde göra det en gång till.

– Jag kan väl prova då. Det är absolut ingenting som säger att det kommer gå bra. Jag har ett litet hopp om att det kommer att funka i alla fall.

Peter Forsberg hade inga problem att komma överens med Colorados ledning när det gäller kontraktet. Foppa har varit långt ifrån girig när det gäller hans egen lön. Ungefär 300 000 dollar kommer han att tjäna.

– Jag ser det inte så. Jag vill bara komma tillbaka och spela och ha kul och lira. Det är lite bonusar om vi går till slutspel, men jag klarar mig på de pengar jag får så det är helt okej.

Har du inte haft nytta av att ha tränat på hög höjd i Denver?

– Det är lite fusk att spela i Denver. Vi är ju alltid på 1600 meters höjd och tränar så när man kommer ner på havsnivå har man lite fler röda blodkroppar. Det är lite bloddopning (haha).

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".