Foto: Barry Gutierrez / AP / SCANPIX
NHL

"Foppa" klar för spel

Kent Forsberg: "Det är upp till coachen"
1:03 min

Peter Forsberg är nu redo för comeback i NHL. Han kommer att delta i matchvärmningen inför Colorados nästa match.

– Ja, Peter är klar för spel. Han kommer delta i matchvärmningen, men sen är det upp till coachen att slutligen ta ut laget, säger Kent Forsberg, Peters far till Radiosporten.

Peter Forsberg spelade sin senaste NHL match våren 2008 men har sedan dess kämpat för att få ordning för sin krånglade fot. För en tid sedan överraskade han dock hockeyvärlden med att börja träna med sin gamla NHL-klubb Colorado och några veckor senare skrev han på ett kontrakt för resten av säsongen.

Senaste veckorna har den stora frågan varit när han egentligen skulle göra comeback. Nu talar allt för att det verkligen blir natten mot lördag svensk tid i Colorados match mot Columbus på bortaplan i delstaten Ohio.

Kent Forsberg säger vidare till Radiosporten att Peter Forsberg inte har har fått något löfte av coachen om att få spela. Allt kommer att avgöras efter matchvärmningen inför Columbusmatchen.

Hur säger han själv att han mår, är alla problem borta nu?

– Hans skadeproblem kommer aldrig försvinna helt, men nu är han redo för spel och då tycker han själv att han är tillräckligt bra för spel.

Vad tycker du om att han ska börja spela i NHL igen?

– Det är hans beslut helt och hållet. Jag ska inte tala om för honom vad han ska göra eller inte, han är gammal nog att fatta sina egna beslut.

Har du någon åsikt om huruvida han kommer klara av att spela på den nivån?

– Jag tänker inte spekulera som andra gör, låt Salming och Boork och de andra hålla på. Mitt jobb som förälder är att stötta Peter och det tänker jag göra också.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".