Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Tre kronor

Tim Erixon lämnar Tre Kronor

En magsjuk Tim Erixon fick lämna Tre Kronors trupp på fredagen.

Nu hoppas landslagsledningen att maginfluensan inte ska spridas i truppen.

– Vi kan inte blåsa faran över. Det kan man inte göra på flera dygn, säger landslagets läkare Björn Waldebäck.

Erixon insjuknade redan inför segermatchen mot Tjeckien (6-1) i torsdags. Landslagsledningen ville dock avvakta och se om det var något som gick över snabbt - men Erixon drabbades också av feber och Waldebäck kunde konstatera att det handlade om maginfluensa.

– Hela natten har varit besvärlig för honom och det är hopplöst att han ska kunna bedriva elitidrott de närmaste dagarna, säger han.

Tim Erixon delade rum med Brynäsbacken Mattias Ekholm som fortfarande var frisk på fredagen och tränade som vanligt. För säkerhets skull har han fått eget rum på spelarhotellet för att minska risken att magsjukan sprids.

Fler spelare har haft känningar utan att ha blivit sjuka.

Det skulle så klart vara en mardröm för Tre Kronor om fler spelare drabbas inför helgens matcher, Ryssland (på lördagen) och Finland (söndag), i jakten på en efterlängtad turneringsseger på hemmaplan.

Tim Erixon skulle ha gjort sin A-landslagsdebut i LG hockey games, men får nu vänta med den.

Luleåbacken Jan Sandström har kallats in som ersättare och spelar på lördagen mot Ryssland. Det blir hans första landskamp under nye förbundskaptenen Pär Mårts, tidigare har 33-åringen spelat 23 landskamper för Tre Kronor.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".