tre kronor

Mårts: "Måste lösa mittzon"

Wallin: "Får inte slå oss för bröstet allt för mycket"
1:03 min

Övertygande seger mot Tjeckien väntar individuellt skickliga Ryssland. Förbundskapten Per Mårts vill stoppa ryssarna i mittzonen.

Förbundskapten Per Mårts jämför Tjeckien, som Tre Kronor slog säkert, med Ryssland som är lördagens motståndare:

– Det är mer individuellt skickliga motståndare, det är väl ryskt. Vi måste lösa mittzon, det tror jag är viktigt i försvarsspelet. Att vi får press på dem så att så att de inte kan dra ut den. De brukar spela mycket runt sargerna och avlasta högt upp, säger Per Mårts.

Richard Wallin är nöjd och glad efter Tre Kronors 6-1 seger mot Tjeckien, men varnar samtidigt för övermod.

– Jag tycker att vi gjorde mycket bra saker, vi förde matchen som vi har pratat om. Vi släppte bara in ett mål, bra boxplay, bra powerplay, det finns mycket detaljer, men det gäller att inte slå sig för bröstet allt för mycket, säger Richar Wallin.

Tim Erixon har skickats hem på grund av magsjuka. Landslagets läkare Björn Waldebäck berättar att han fått stiga av truppen av flera skäl, dels är det på grund av att Erixon är hängig, men så finns det en smittorisk också. Luleås backveteran Jan Sandström ersätter. Annars anser Waldebäck att skadeläget ser mycket bra ut.

– Daniel Brodin tränar och det ser inte ut att vara några problem. Och så är det Krüger som har fått behandling efter en smäll i matchen mot Tjeckien, men det ser inte ut att vara några problem, säger säger Björn Waldebäck.

Roger Burman
roger.burman@sr.se

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".