nhl

Foppa godkänd - men Colorado föll

Peter Forsberg gjorde en helt godkänd comeback mot Columbus Blue Jackets. Men hans Colorado Avalanche förlorade med 3-1.

Foppa avslutade matchen med ett ganska trött slagsmål med Samuel Pålsson efter att ha haft rejält med istid, 17 minuter och 38 sekunder och det kunde ha blivit fler minuter om det blivit fler powerplaylägen.

– Jag kunde ha spelat bättre, men förhoppningsvis blir det bättre. Jag ska ta en match i taget, sa Peter Forsberg till Colorade Avalanches hemsida.

Peter Forsberg spelade ihop med Matt Duchene och Milan Hejduk. Men problemet med Avalanche är att de är för dåliga, att de saknar självförtroende och att de ofta blir tillbakapressade i stora delar av sina matcher.

– Förhoppningsvis blir det bättre. Generellt har vårt lag inte så mycket självförtroende just nu. För min del, jag måste fortsätta jobba. Det är min första match på länge, sa Peter Forsberg.

Dock inledde Avalanche bra i första perioden och tog ledningen med 1-0. Peter Forsberg passade genomgående bättre i matchen än hans lagkamrater kunde förvalta.

Columbus avgjorde med 3-1 målet efter att Colorados målvakt lämnat målet och Avalanche pressade på för en kvittering. Och det var under den pressen som Samuel Pålsson stängde Forsberg från att delta i spelet, vilket gjorde Foppa förbaskad och en brottningsmatch utbröt. Pålsson passade sedan fram till matchens sista mål.

Redan imorgon är det ny match för Peter Forsberg och hans Avalanche, då mot Nashville.  Tufft att återhämta sig efter den sjätte raka förlusten och tabellposition som nästjumbo i den västra divisionen.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Annica Greder Duncan
annikagrederduncan@gmail.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".