1 av 2
2 av 2
Tre Kronor

Mårts: "Vi fick med oss allting"

Pär Mårts: "Vi ska njuta i dag"
2:00 min

Förbundskapten Pär Mårts har vunnit sin första turnering med Tre Kronor. Ryssland besegrades med 6-2 och därmed var totalsegern i hamn.

Efter två tredjeplatser, i Karjala cup och Channel One Cup, vann "det nya Tre Kronor" hemmaturneringen LG Hockey Games. Senast man vann turneringen var 2007.

– Vi siktade på att vinna, det har vi pratat jättemycket om. Vi vill ta med oss detaljer också och jag vill gärna avsluta med en match till. Vi ska njuta i dag men verkligen försöka slå Finland i morgon.

Efter 6-1-segern mot Tjeckien i torsdags blev det 6-2 mot Ryssland. Det gav Sverige totalsegern torts att det återstår en match mot Finland i morgon.

– Vi fick en lysande start. Det var svårt att fullfölja planen eftersom det var ett motståndarlag som i andra perioden blev lite desperata och ligger på gränsen. Då var vi på hälarna och det var tur att Stefan (Liv) var bra då och höll oss kvar ordentligt i matchen, säger Mårts.

Förbundskaptenen förklarar den tidiga stora ledningen så här:

– Vi tog initiativ och fick med oss allting. Det kanske såg ut att vara lätta mål men ryssarna var otroligt pressade ett tag, och då får man bra lägen också.

Målvakten Stefan Liv, som varit febrig, stod för flera räddningar och var nöjd med sin insats.

– Helt okej. Första perioden händer inte så mycket, sen tycker jag inte att vi spelar som bra de två sista. Jag fick göra några räddningar i andra så de inte fick komma in i matchen, säger Liv.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".