Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Tre Kronor

Axelsson: "En favorit"

Dick Axelsson: "Jag är supernöjd"
1:32 min

Dick Axelsson satte en av de svenska straffarna när Finland besegrades. Totalt blev det tre mål i LG Hockey Games.

I elitserien har han imponerat under säsongen med sina 13 mål. I hemmaturneringen med Tre Kronor gjorde Dick Axelsson mål i varje match. Han avslutade med ett straffmål.

– Den satt bra faktiskt, en gammal favoritdragning. Det var bara att njuta, säger Axelsson.

Radiosportens hockeyexpert Magnus Arvedson har berömt Axelsson under helgen och själv är Färjestadsspelaren nöjd med sin insats.

– Jag är supernöjd och tycker att det har gått väldigt bra i tre matcher.

Och Arvedson vill nu se honom i VM.

– Det är väldigt kul att höra. Det är långt kvar till dess och det enda jag kan göra är att göra bra ifrån mig i både klubb- och landslag så får vi se hur långt det räcker, säger Axelsson.

Förbundskapten Pär Mårts tycker att det var väldigt viktigt att Finland besegrades, trots att Sverige redan vunnit turneringen.

– Spelmässigt var vi inte där i dag, vi fick inte något att stämma och var sent ute och instinkten fanns inte där fullt. Jag tycker det är en fantastisk attityd och moral av killarna att kunna kriga tillbaka och få ett avgörande på det här sättet. Det värmer i hjärtat faktiskt, säger Mårts.

Inför framtiden ser det lovande ut.

– Jag tycker att det är många grabbar som visat att det är goda hockeyspelare och tar sig an internationell nivå och utför många goda saker, det finns gott hopp för svenskt hockey, säger Mårts.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".