ishockey

Salo: "Jag tror att det är foten"

Tommy Salo: "Självklart är det tråligt"
2:30 min

Peter Forsbergs förre landslagskamrat och vän Tommy Salo tror att det är den krånglande foten som nu sätter definitiv punkt för 37-åringens fantastiska karriär.

– Det är klart att man hoppades att Peters fot skulle hålla helt och hållet. Jag tror väl att det är foten nu också, men det är tråkigt att det bara tog två matcher. Man ville se lite mer utav honom, säger Tommy Salo till Radiosporten.

Radiosportens hockeyexpert L-G Jansson menade att det är något som stör honom som gör att han nu väljer att lägga av och att han inte tar det här beslutet bara för att det har gått lite dåligt.

Och L-G jansson får medhåll av Tommy Salo.

– Peter skulle aldrig lägga av för att det går lite dåligt. Han är en vinnare i allt han gör och det är likadant här. Det är någonting som stör honom, annars skulle han fortsätta.

Den gamle landslagsmålvakten som numer är sportchef i allsvenska Leksands IF var med och vann OS-guldet i Lillehammer med Forsberg.

– Det var det största med Peter. Varje gång man har honom i sitt lag har man stor chans att vinna, så är det.

– Han har en spelförståelse som ingen annan har därute. Han har varit envis hela sin karriär och envisheten har varit otroligt viktig för Peter.

Är det den envisheten som har legat bakom alla hans comebackförsök?

– Absolut, inget snack om det.

Nu är hockeysagen Peter Forsberg slut, det håller Tommy Salo med om.

– Det känns så i alla fall, men det kan bara Peter svara på.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".