Näslund: "Har haft en bra dialog"

2:22 min

Markus Näslund hoppas att Peter Forsberg väljer att återvända till Modo för en ledarroll i klubben.

– Det är klart att det är trist att en sådan duktig hockeyspelare som Peter slutar men å andra sidan kan man inte spela tills man är 50 heller, säger Markus Näslund, general manager i Modo, till Radiosporten.

– Han har hållit hög nivå under lång tid och nu fick han ändå chans att testa en sista gång i NHL som 37-åring och det är ganska få förunnat.

Är du förvånad över att det inte funkade den här gången heller?

– Jag kan inte säga att jag är jätteförvånad. Jag har ju följt honom på ganska nära håll och sett de problem han har haft. Jag kände en viss osäkerhet kring om han skulle hålla hela säsongen.

Hur tänker du kring Peter Forsbergs eventuella framtid i Modo?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Vi har haft en bra dialog och har redan pratat om livet efter hockeyn. Sedan är det mycket grejer som kommer att påverka hur han kan vara involverad och så vidare. Den grejen får vi ta framöver, säger Näslund.

Verkar han vara intresserad av att jobba med Modo Hockey?

– Ja, på något sätt. Han är väl lite oklar kring var han kommer att bo och så vidare. Sedan antar jag att han vill ha en stund att reflektera över framtiden innan han kan ge sig in i någonting.

– Det skulle kännas logiskt att han får hålla kvar vid hockeyn på något sätt. Modo ligger nära till hands eftersom han har ett så stort Modo-hjärta och har spelat för Modo hela vägen upp. Han är vår största ambassadör någonsin.

Vad ser du att han kan bidra med?

– Peter är en skärpt kille. Jag tror att han kan bidra med mycket. Det jag måste veta är vilken typ av jobb han är intresserad i och hur mycket tid han är beredd att lägga.

– Ska man göra något är det viktigt att man är hängiven och känner att det är något man verkligen brinner för.

Har ni pratat om när det skulle kunna vara aktuellt att börja jobba med Modo igen?

– Nej, det har vi inte gjort.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista