1 av 2
Joel Lundqvist. Foto: Adam Ihse/SCANPIX
2 av 2
elitserien

Frölundas Joel Lundqvist: "Vi tänker inte på kvalserien"

Hör Joel Lundqvist inför Frölundas ödesmatch mot Skellefteå
3:30 min

Frölundaskeppet sjunker allt djupare ner i elitseriedyn och kvar återstår sju ödesmatcher för att undvika kvalserien, men lagkapten Joel Lundqvist tror fortfarande på slutspel.

Efter sex nederlag i rad ligger stjärnlaget Frölunda sist i elitserietabellen med sju poäng upp till en slutspelsplats.

När Radiosporten ringer upp lagets lagkapten, Joel Lundqvist, erkänner han utan omsvep att hockeylivet har varit mycket lättare än det är just nu.

– Det är klart att vi det har funnits bättre stunder, både personligen och som lag. Vi har inte gett upp på något sätt och vi har fortfarande chansen, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist till Radiosporten.

I dag kommer Sveriges just nu bästa lag på besök i Göteborg. Frölunda har hittills fyra förluster av fyra möjliga mot Skellefteå den här säsongen och inte mycket talar för ett trendbrott.

– Det har varit jämna matcher i princip varje gång men självklart hoppas jag att vi kan ta med oss den start som vi hade mot AIK och fullfölja den i 60 minuter, då har vi en bra chans, säger Joel Lundqvist.

Hur har snacket i snacket i laget varit den senaste tiden, i takt med att förlusterna har radat upp sig?

– Vi hade ju en tuff period innan landslagsuppehållet och sen tyckte jag vi började bra mot AIK, men vi måste spela det spelet vi vill i 60 minuter och inte en halv match.

Är det just det som har fungerat mindre bra i ert spel, eller är det något annat?

– Vi har varit för ojämna helt enkelt. Dels i sekvenser i matcher men även sett över hela säsongen. Vi ligger där vi ligger och det är inget vi kan snacka bort.

Är det något som ni tränar extra på just nu?

– Detaljer i styrspelet men också olika sekvenser av försvarsspelet.

Har det börjat smyga sig in tankar på att det kan bli spel i kvalserien till våren?

– Nej, faktiskt inte. Vi har sju omgångar kvar och mycket att spela om, sen får vi summera efteråt. Vi siktar uppåt.

Hur är stämningen i laget?

– Allt blir lättare när vi vinner men jag tycker ändå vi har haft bra stämning och bra fart på träningarna. Det är ett tufft läge vi har hamnat i och det är roligare att ligga i topp, det är inget snack om det.


Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".