Irriterad Strömberg sänkte Leksand

2:56 min

Det var kvalserieintensivt i mötet mellan Örebro och Leksand. Och kanske inte så konstigt, med tanke på att just en kvalserieplats stod på spel.

Seger för Leksand hade dragit in Örebro ordentligt i kampen om de två säkra kvalserieplatserna bakom redan klara Växjö.

Nu blev det inte så, tack vare en tokvändning i den sista perioden dlevis signerad poängkungen Conny Strömberg.

Han är en speciell sorts hockeyspelare. Redan efter några sekunder börjar han tjafsa med Leksands lagkapten Tomas Kollar, som slashar Strömberg och åker ut. fem sekunder senare åker Strömberg själv ut efter en tripping.

Han spelar på gränsen till det osmakliga många gånger och käften går i ett, men samtidigt är han en fantastisk playmaker.

Assistpoäng 42 och 43 kom vid 2-1- respektive 4-1-målet. Han leder hockeyallsvenskans poängliga med 55 poäng på 41 matcher. Tre poäng före Växjös Joshua Soares, som dock har spelat sju matcher fler än Strömberg.

Nu är det galne spelgeniet på väg att föra Örebro till kvalserien för första gången och väl där får elitserielagen se upp. Förstakedjan med Styrömberg, Sjödell-Viklander och Löwdahl (som sattes ihop igen i tredje perioden mot Leksand) är oerhört vass.

Leksand?

De får bryta ihop och komma igen. Ny streckmatch på onsdag hemma mot Rögle, och där måste det bli seger. Annars får dalmasarna inrikta sig på att nå kvalserien via play off.

Lyssna på Johan Bengts intervjuer:

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se