Det doftar elitserie om Rögles omklädningsrum

Det känns som att kvalserien redan är här. Leksand och Rögle bjöd upp till otrolig kamp i en tempostark, intensiv och stundtals härligt grinig tillställning vid Siljans södra strand.

Och gästerna var hela tiden numret större, agerade smartare, starkare och var mer konsekventa i sitt sätt att agera på isen.

Rögle BK:s formkurva under säsongen är en plaskvåt hockeytränardröm. Skakig inledning, men utan att gripas av panik växlar man sakta upp och växer för varje match som går. Sen, när allt ska avgöras de sista tio omgångarna, exploderar man i en fantastisk krutblandning bestående av lika mycket energi som hockeyintellekt.

Att bortabesegra ett desperat och stenhårt arbetande Leksand i omgång 48 av 52 är ingenting annat än ett bredbent skånskt styrkebesked utav enorma mått. Kan Rögle ta med sig det här spelet in i kvalserien (för spel i kvalserien, det blir det) då vill jag utnämna Ängelholms stolthet till elitserielagens största hinder mot att säkra spel i den högsta serien nästa säsong.

Och fortsätter pånyttfödde målvakten Jonas Fransson att storspela i varje match kommer skåningarna tillbaka till elitserien snabbare än de flesta trodde inför säsongen.

Han tog allt i kväll. Frilägen, returer slagskott, handledsskott, lösa skott och stolpskott. Leksand? De kan börja sälja biljetter till play off-serien, som i sin  kommer bli en ryslig aptitretare inför den stora kvalskräcken som startar 14 mars.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista