nhl

Nicklas Bäckström: Jag spelar

Trots en mindre fraktur i tummen gjorde Washingtons svenske stjärncenter tummen upp för spel redan i nästkommande match mot New York Rangers.

Han hade inte ont, enligt Washington Post, och såväl han själv som lagets coach Bruce Bodreau var positiva till att han ska kunna spela.

Bäckström har aldrig missat en NHL-match.

I torsdags berättade vi om Anahemis oro över tillståndet för målvakten Jonas Hiller vars tillstånd påminner om Mattias Ritolas med yrsel och illamående, som kan bero på problem i innerörat .

Nyligen skickade man iväg Hillers ersättare Curtis McEnhinney, som stod i mål i förlusten mot Kings i onsdags, till Tampa i utbyte mot målvakten Dan Ellis.

Jag frågade Andreas Lilja på träningen om inte spelarna i laget blir nervösa av alla trades och om han är det.

– Vi har fortfarande för många backar så ingen sitter säkert, den saken är klar, sa han och fortsatte:

– Men jag vill vara kvar, familjen trivs bra här.

Ett annat lag som byter bort spelare vilt är Ottawa, dock är de mest inriktade på att satsa ungt nästa säsong och att spara pengar nu. Nu skickar man Alexei Kovalev till Pittsburgh i utbyte mot ett draftval i sjätte eller sjunde rundan.

Man blir av med en stor löneutgift och fortsätter skaffa sig bra lägen för sommarens draft. Senators vet att man inte kan gå till slutspel. Pittsburgh vet fortfarande inte när Crosby kan spela igen.

Ottawa plockade också upp en spelare som Nashville satt på waivers nämligen Marek Svatos. Svatos började säsongen i KHL, skrev sen på för St Louis Blues men snoddes av Nashville när han sattes upp på waivers i 24 timmar innan kontraktet med St Louis kunde inledas.

Sen spelade han nio matcher i Nashville innan han åter blev tillgänglig och nu ska han spela för Ottawa...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".