Ishockey - SM-slutspelet

L-G Jansson: "Dif var hetare"

2:37 min

Djurgården reducerade till 1-3 i matcher i kvartsfinalserien mot Luleå. En välförtjänt seger enligt radiosportens expert L-G Jansson.

Djurgården såg hetare ut än Luleå i den fjärde kvartsfinalen på Hovet.

– Det hade varit skam på torra land om Djurgården inte hade slagits för sina fans i den här matchen. Luleå var lite återhållssamma, säger L-G Jansson.

Det står 3-1 i matcher till Luleå och nästa match spelas i Norrbotten på onsdag.

– Djurgården är ju inte favoriter direkt. Faran för Luleå är att laget har flera chanser att vinna och det brukar aldrig vara bra.

Brynäs är illa ute mot Färjestad efter hemmaförlusten på måndagen.

– Det ska mycket till om Brynäs ska undvika att bli utslagna. De gör det bra med sina unga killar men Färjestad gick nog inte för full fart. Ska Brynäs ha en chans måste de in med ordinarie spelare, säger L-G Jansson.

Sedan den jämnaste kvartsfinalserien. Den mellan Linköping och Skellefteå. Saik kvitterade till 2-2 i matcher med sin uddamålsseger i Linköping.

– Två olika koncept som ställs mot varandra. Skellefteås tjusiga spel mot ett kompakt och rutinerat Linköping. Det var lite roligt att det bara blev ett mål och att bortalaget gjorde det, säger L-G Jansson.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Anton Boström
anton.bostrom@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista