sm-slutspelet i ishockey AIK-HV71 4-1

Rekordmålvakten Fasth: "Det här är bara början"

1:52 min

Viktor Fasth, så stavas den kanske viktigaste anledningen till att AIK ska spela SM-semifinal, själv pratar han helst om lagets insats.
– Jag är otroligt stolt över killarna, hur dom sliter idag.

AIK kom tillbaka in i matchen efter att HV71 tagit ledningen genom Per Ledin. 

– HV71 kommer upp stort i andra och pressar oss, men vi fortsätter att hålla hög moral i laget, vi viker inte ner oss, vi kör bara på, säger Viktor Fasth.

HV71:s lagkapten Johan Davidsson och Viktor Fasth kramade om varandra när matchen och kvartsfinalen var avgjord.

– Det var någon insident för någon match sedan som jag ville reda ut, jag ville be om ursäkt helt enkelt, det kändes som att det var rätt att ta det nu, säger Viktor Fasth.

Och nu väntar semifinalen.

– Vi har bara börjat känns det som, vi vill spela hockey längre än så här. Jag känner det på träningen och på matchen, glöden som finns inne i omklädningsrummet. Den moral vi visar upp och den inställning vi har mot varandra, det är underbart att vara med om det, säger Viktor Fasth.

Viktor Fasth har kommit upp till en otrolig räddningsprocent på över 98 procent.

– Lyckas jag hålla det resten så ska det här gå vägen, säger Viktor Fash och småskrattar, det är kul att man har bra statistik, men samtidigt är det grabbarna där ute som jobbar framför mig som hjälper mig och gör det enklare för mig, säger Viktor Fasth.

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sr.se

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista