kvalserien

Växjös starka start: "Vi är med riktigt på allvar"

2:15 min

Växjö är det enda laget med full pott efter två omgångar av kvalserien. I matchen mot Rögle var det spelet i numerärt överläge som avgjorde.

Rögle – Växjö 1 – 2

– Vi har lägen att göra mål i power play, så sitter dom inte. Det är en del av det hela, säger Rögles Ted Brithén som går vidare efter förlusten genom två timmarsmetoden.

Den första perioden var mållös, men i mitten akten kom målen. Växjös tog snabbt ledningen, men Rögle replikerade snabbt. Efter drygt halva matchen gjorde Daniel Åhsberg 2-1 för Växjö. Et mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

– Vi hade som mål att stå på sex poäng, men vi räknade kanske inte med det, säger Växjös matchhjälte efter andra segern.

Elitserien finns långt bort i tunnelns slut, och det är fortfarande en lång väg att vandra för smålänningarna.

– Det är åtta matcher kvar, men i år är vi med riktigt på allvar. Tidigare gånger har vi inte fått den här starten, säger en förhoppningsfull Åhsberg.


Mora – Södertälje 1 – 6

Södertälje tog en tidig ledning i bortamötet mot Mora. Och även tvåan föll innan halva första halvlek hade spelats. Mycket tydde på att laget med elitserierutinen skulle avgöra tidigt.

– Vi är riktigt illa ute i vissa lägen i matchen, men vi reder ut det och har några bra spelvändningar och det avgör idag, säger Larsson.

Södertälje gjorde mål på sina målchanser och det var något som inte Mora lyckades med.

– Det är tyvärr för dåligt. Dom sätter dit dom till skillnad mot oss, var Moras tränare Harlad Lückner analys efter matchen.

Efter bortalagets två mål i inledningen kom hemmalaget in i matchen.

– Från tio minuter i första och över hela andra perioden är jag jättenöjd med, men vi gör inte målen som man måste göra, säger inte allt för nedslagen Moratränare.

I slutet av den andra perioden gjorde Patrik Carlsson 3-1 efter att Mora tappat pucken vid en kontring. Ett mål som skulle visa sig vara matchavgörande.

– Efteråt skulle det visa sig vara avgörande, men vi spelade inte alls bra i den andra perioden, var Larssons kritiska analys.

Den tredje perioden visade sig bli en transportsträcka för kringelklubben och jakten mot nytt elitseriekontrakt går vidare. För Mora ser fortsättningen inte lika hoppfull ut, men det var nog laget redan inställt på.

– Vi måste göra mål på våra chanser och vi måste få lite energi i laget och få dom lite ur gängorna för att vi ska ha en chans mot dom här lagen, avlutar Lückner.

– Nu har vi Rögle hemma på lördag som blir en ny tuff uppgift. Alla räknar med att vi ska vinna matcherna. Men det är inte så lätt som folk tror, förklarar Larson inför kommande uppgifter.

 
 

Modo – Örebro 6 – 3

Modo såg ut att gå mot en säker seger i hemmamötet mot Örebro.

– Vi spelade hyfsat. Vi tog lite för mycket utvisningar, så gjorde dom mål där och det stod 5-1, kommenterade Örebros Conny Strömberg matchutgången.

Efter 5-1 efter två perioden sprattlade ändå bortalaget till och gick upp till 3-5, men närmare än så kom inte gästerna.

– Vi kom ju tillbaka. Hade Löwdahl gjort 5-4 hade det varit jättebra, men vi spelade ändå hyfsat, säger Strömberg.

Trots förlusten var det en av Örebros skyttekungs roligaste dagar i livet. Som spelade på sin mammas gata.
– Det var härligt. Släkt och vänner, morsan och allihop. Det var en av de roligaste dagarna sedan min dotter föddes.

För Modo som kommer från elitserien är livet inte lika roligt som för Strömberg.

– Det är klart att vi känner lite press, men det gör man spelar elitserien också, säger Per Svartvadet.

Modos spelare var inte helt överraskade över att få spela i kvalserien efter en mindre bra säsong.

– Vi har ju legat i botten i elitserien så vi var ju lite förberedda på att vi kan hämna här. Vi ska gå in med full fart och se vad vi kan göra, säger en optimistisk Svarvadet.

Johan Wallberg
johan.wallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista