elitserien

Zackrisson lämnar Linköping

4:10 min

LHC-fansen hoppas att KHL-utlånade Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson ska komma tillbaka. Så kommer det inte att bli, och dessutom flyttar troligen Patrik Zackrisson österut.

Efter att återigen ha blivit utslagna i SM-slutspelet, den här gången redan kvartsfinalen, laddar Linköping om.

Linköpings klubbdirektör Mike Helber kan på ett sätt lugna fansen. Klubben kommer fortsätta sin satsning mot att vinna SM-guld även nästa säsong.

Backstjärnan och lagkaptenen Magnus Johansson blir kvar och man hoppas även kunna behålla målvakten Fredrik Norrena samt stjärntjeckerna Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac.

– Jag hoppas verkligen att båda två (Hlinka och Hlavac) väljer att komma tillbaka till Linköping och att vi hittar en lösning på det, säger Helber till Radiosporten.

Men den till KHL utlånade stjärnduon Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson bli kvar i Ryssland även nästa säsong.

– Det här har varit en kompromiss för Linköping, det bästa av kanske två mindre roliga beslut. Vi hoppas att de kommer tillbaka till Linköping och inte blir borta i NHL flera år, säger Helber.

Dessutom kommer Patrik Zackrisson att lämna klubben.

– Han har sagt att han kommer att lämna för KHL. Det är min förståelse utan att veta till hundra procent, säger Helber.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista