elitserien

HV 71:s kovändning: Janne Karlsson kickas

HV71 och tränaren Janne Karlsson har gemensamt beslutat att gå skilda vägar, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Direkt efter HV 71:s kvartsfinalfiasko mot AIK (förlust 0-4 i matcher) spekulerades det i att tränare Janne Karlsson skulle sparkas med ett år kvar på kontraktet.

Då dementerade sportchefen Fredrik Stillman detta. Janne Karlsson skulle vara kvar och fullfölja kontraktet över nästa säsong.

– Janne Karlsson anställde vi för tre år sedan för att vi trodde på honom och han ska driva HV ett år till, sa Stillman till Sveriges Radio Jönköping 16 mars.

På frågan om Janne Karlsson skulle träna HV 71 även nästa säsong svarade Stillman "ja".

Nu har föreningen gjort en kovändning, åtminstone utåt sett.

"Vi har haft ett bra resonemang med Janne efter säsongen där vi båda känner att vi inte kommer längre i utvecklingen. Janne har gjort ett fantastiskt jobb med HV71 och är en person som vi har största respekt för", säger sportchefen Fredrik Stillman i pressmeddelandet.

"Nu ska vi strukturera arbetet för framtiden och börjar med ett rekrytera en ny huvudtränare. Vi har ringat in vad vi måste göra bättre framöver. Ledare och spelare har alla del i vårt fortsatta utvecklingsarbete för att nå sportslig framgång", tillägger Stillman.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista