elitserien

Så ska Peter Forsberg hjälpa Modo

5:58 min

Örnsköldsviks store hockeyhjälte har hela tiden sagt att han ska hjälpa sin gamla klubb. Nu är det klart vilken roll som Foppa kommer att ha i Modo.

Peter Forsberg har utsetts till biträdande General manager och kommer därmed att hjälpa sin förre klubbkamrat Markus Näslund i styret av föreningen, skriver Modo på sin hemsida.

Foppa kommer att vara rådgivare i sportsliga frågor och göra egen scouting av spelare. Han kommer även att jobba med marknadsföring av Ö-viksklubben. 

– Jag har ju sagt hela tiden att jag gärna skulle vilja jobba med Modo. Så det känns jättekul att få jobba nära Markus (Näslund) som jag känner väl. Vi har en liknande syn på hockeyn så det känns jättekul att få köra igång, säger Forsberg till Radiosporten.

Forsberg börjar sin tjänst med omedelbar verkan. 

– Modo har alltid levt på egna produkter. Men de senaste åren har vi missat att ta upp spelare från de egna leden. Det ska vi försöka få tillbaka. Men sen gäller det att mönstra det bästa laget och försöka hitta de bästa spelarna i hela världen, säger Forsberg.

Peter Forsberg kommer att bo kvar i Stockholm och sköta merparten av sina arbetsuppgifter därifrån.

– Vi har väl egentligen inte delat upp det. Han bestämmer faktiskt över mig, det känns lite hårt men så är det. Han sköter det dagliga arbetet och jag kommer åka upp lite då och då, säger Forsberg.

Modo har en tung säsong bakom sig och räddade elitseriekontraktet i kvalseriens tionde och sista omgång via 2-0 hemma mot Södertälje.

– Ibland måste man ner djupt för att kunna vända. Jag tror att det var bra att det var många som såg att allt inte stod rätt till. Man såg på publiksiffran sista matchen, det var fullsatt och det var kul att se att det var så många som bryr sig, säger Forsberg.

Tränaren Challe Berglund är kontrakterad över kommande säsong, men nyligen fick sportchefen Fredrik Andersson lämna sin post och frågan är hur den nya ledarduon Näslund och Forsberg tänker kring Berglunds framtid.

– Det är så mycket rykten som går fram och tillbaka. Ni får läsa på Modos hemsida om det händer någonting, säger den nye assisterande General managern.

Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Fakta: Peter Forsberg

Född: 20 juli 1973 i Örnsköldsvik.

Klubbar: Modo -1994 samt 2004-2005, 2009 och 2009-2010, Quebec 1994-1995, Colorado 1995-2004 samt 2008 och 2011, Philadelphia 2005-2007, Nashville 2007.

Meriter: 105 A-landskamper. VM-guld 1992 och 1998, OS-guld 1994 och 2006. Stanley Cup-mästare med Colorado 1996 och 2001. Vinnare av NHL:s poängliga 2002-2003.

Utmärkelser: Årets nykomling i NHL (1995), NHL:s mest värdefulle spelare 2002-2003.

Aktuell: Meddelade på onsdagen att han blir assisterande General manager i Modo.

Källa: TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.