1 av 2
2 av 2
Magnus Arvedson tar Magnus Pääjärvi Svenssons autograf. Foto: Tobias Carlson/SR.

Leif Boork sa hej men Rönnberg är hejigast

Hallo sa bordsgrannen som tillsammans med tre andra sångare stämde upp i "God save the queen". – Vi såg dig på bröllopet i helgen, sa hovsångaren och frågade om jag är Elton John.

Dom fyra runt bordet hade diskuterat under kvällen och bestämt sig för locka fram några sjuttiotalshits från tunnhårig popstjärna med mer hår nu änn förr.

Mitt sällskap skrattade hejdlöst och gör det säkert fortfarande.

Elton John.

Elton John!!! Om det ändå vore Robbie Williams eller han eller han eller han eller, men Elton John.

Bra start på hockey-VM. Tre Kronor mot Norge 4-5 och bloggroggelton i skön förening med ny man på köpet och en liten knatte att ta hand om och nynna yelllow... för

Föreningen för "inbördes beundran" mysmös när 600 NHL matcher smög runt på Tre Kronors öppna hus-kaffe bland 90-talister med fjuniga hakor.

600 NHL-matcher heter Arvedson i efternamn stavar med enkel v och ett s och nyfiken Expressenkrönikör undrade:

– Vad gör han?

Jo han med 600 NHL-matcher smyger omkring och låter unga Kronor skriva autografer.

Se bildbevis: Magnus Pääjärvi rodnar blygt men skriverglatt.

Det skvallras i Karlstad att 600 matcher har nästan hela Tre Kronor årgång 2011 i samlaralbumet.

Rum 1 mitt på torget i Kosice. Sju moderna hotellkvadratmeter med skön säng på bottenplanet. Stort fönster med fin utsikt men tyvärr ännu mer insikt eller heter det insyn.

Alla går förbi och alla ser ut att vilja få en glimt av popsångaren med nytt hår. Det stora fönstret är låst och sitter på 1,10 m höjd.

Men ännu ingen som bett om Eltons namnteckning.

Stopp sa vakten. Stopp sa även nästa vakt men när den tredje fösökte trycka fram ett stopp brann det en propp. Och jag gick, men det skulle jag inte ha gjort.

Starka nävar och ny kavaj är inte ny längre.

Leif Boork sa hej Södergren sa ännu mera hej men Roger Rönnberg är hejigast.

Nummer 42 Jimmie Ericsson längtar och sju månader liten längtar ännu mer säger pappa flera hundra mil från framtiden. Skellefteå är kanon säger 42:an. Förutom vattnet kanske.

Middag på känd snabbmatsrestaurang. Två åt sallad en snackade trav och den fjärde pressade ner hela portionen, men å andra sidan verkar inte Elton lite rund också.Blogg-Rogge
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".