Foto: Scanpix. Montage: SR.
ishockey-vm

Han har bäst koll på Tre Kronor i Tre Kronor

Mattias Tedenby fuskar när han gör Radiosportens Tre Kronor-quiz
1:00 min

Vi har testat VM-lagets landslagskunskaper. Tre frågor om Tre Kronor till sju svenska spelare – och ingen hade alla rätt, utom Mattias Tedenby som fuskade.

Radiosportens Tre Kronor-quiz visade sig vara aningen för svårt – åtminstone för de sju spelare som vi bestämde oss för att grilla.

Frågorna var i tur och ordning:

  • Hur många VM-guld har Sverige tagit genom tiderna?
  • Vem har gjort flest landslagsmål genom tiderna?
  • Hur gick det för Tre Kronor i VM 2010?

Och så här gick det för de sju VM-lirarna:

1. Rickard Wallin

Kommentar: Lagkaptenen föregår med gott exempel och får med lite hjälp två av tre rätt. Imponerande! Föll, liksom de flesta på antalet VM-guld som Sverige har tagit genom tiderna.

2. Martin Thörnberg

Kommentar: Fick, även han med ännu mer hjälp på traven, två av tre rätt. Hade säkert kunnat hota Wallin om han inte varit så ofokuserad.

3. Mattias Sjögren

Kommentar: Borde kanske ha rankats längre ner eftersom han KAN ha hört svaret på fråga två när Patrik Berglund testades, men Sjögren tog två av tre frågor och jag har inga bevis på fusket.

4. Niklas Persson

Kommentar: Var närmast två rätt av alla de som hade ett rätt. Hade fått alla rätt om han gjort om quizet, enligt egen utsago...

4. Viktor Fasth

Kommentar: Mest tävlingsinriktad av samtliga. Det märks att han har vinnarskalle. oerhört frustrerad över missarna på de två första frågorna.

6. Patrik Berglund

Kommentar: Var inte ens nära på de två första frågorna. Och fick med mycket hjälp rätt på den sista frågan. Sämst av alla, men även klart mest ointresserad.

Tävlingsmänniskan i honom var inte närvarande här.

Diskvalificerad: Mattias Tedenby

Kommentar: Tjuvlyssnade när förre klubbkamraten Martin Thörnberg gjorde quizet och kunde sen svara rätt på samtliga tre frågor.

Vägrade sedan erkänna fusket och på en direkt fråga om han hade tjuvlyssnat blev svaret: "No comments".

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".