nhl

Tomas Holmström: "Måste spela vår bästa match"

2:22 min

I natt spelas den sjunde och avgörande kvartsfinalen mellan svensklaget Detroit och San Jose. Detroit har chansen att stå för en mycket ovanlig vändning från underläge 0-3 i matcher.

Vinner Detroit nattens match mot San Jose blir man blott fjärde lag någonsin i Stanley cup-slutspel att vända ett underläge från 0-3 i matcher till vinst.

Det är tveksamt om Johan Franzén kommer att spela i nattens match även om han var med på träningen, i övrigt är Detroit ganska förskonade från skador.

– Jag vet inte om han kan spela, men det är så i slutspel, de har skador också. Vi vill förstås ha tillbaka honom så snart som möjligt och får vi tillbaka honom ikväll vore suveränt. Vi saknar speciellt hans storlek och hans skott, säger lagkamraten Tomas Holmström.

San Joses publik är en av ligans bästa anser Holmström.

– Det är kul att spela här, ljudnivån är en av de högsta i ligan. Men det kan bli rätt tyst också – om vi gör mål. Vi får ta det byte för byte och se hur långt det räcker. Givetvis måste vi spela vår bästa match för att vinna här ikväll, säger han.

Ni har fått lite momentum genom att ha vänt. Börjar det om nu, är match sju match noll?

– Vi har vunnit tre i rad, så det känns att vi har självförtroende och vet var vi har varandra. Resan hit kändes riktigt bra. Jag tror vi alla ser fram emot när pucken släpps, säger Tomas Holmström.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se