Ishockey-VM

"Den bästa finalen vi kunde få"

2:59 min

Radiosportens kommentator Magnus Wahlman gnuggar händerna inför söndagens drömfinal mellan Sverige och Finland.

Det är uppdukat för en drömfinal i ishockey-VM på söndag då Tre Kronor ställs mot ärkerivalen Finland i Bratislava.

– Det är den bästa finalen vi kunde få. Jag drömde om det på resan hit när jag flög till Wien för över två veckor sedan. Tänk att få kommentera en final mellan Sverige och Finland, säger Radiosportens referent Magnus Wahlman.

– Jag är så glad att Finland besegrade Ryssland i sin semifinal och alla vet hur bra Tre Kronor var mot Tjeckien så det som kommer på söndag kväll är bland det största vi kan uppleva.

Har du hunnit se någonting av det finska laget under turnerningen?

– Jag har sett ett par matcher. Då imponerade de väldigt, väldigt mycket mot Tjeckien. De fick visserligen stryk i den matchen men de var bättre än Tjeckien.

– De har en frejdig offensiv ishockey med en målvakt som många gånger är i klass med Viktor Fasth. Petri Vehanen har växt ut till en jätte i detta världsmästerskap.

Hur tror du att finalen blir?

– Jag tror att det kommer att bli en avvaktande match till en början. Jag tror att det finska laget gillar att ta initiativ med mycket fart och tempo, sätta hög press och förska få tidig utdelning, säger Wahlman.

– Men den skickliga försvarsstaben som Tre Kronor har haft så här långt gör att de kommer att hålla tätt inledningsvis. Sedan kommer matchen, ju längre den går, att rinna över till svensk fördel och Sverige blir världsmästare. Ett bra scenario va? 

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se