Ishockey-VM

Berglund: "Pirrar redan i magen"

2:19 min

Tre Kronors Patrik Berglund är redo för den största matchen i karriären och medger att han redan känner av lite fjärilar.

Patrik Berglund var en av lagets mest tongivande spelare när Tre Kronor besegrade Tjeckien i fredagens semifinal och blev klart för VM-final.

– Det har varit ett par roliga timmar här efter semifinalen. Man satt ju ändå och kollade på Ryssland-Finland för att se vilka man skulle möta, säger Berglund till Radiosporten.

– När jag kollade på matchen så pirrade det i magen redan då. Det är skönt att vi har en ledig dag idag så att vi får koppla av med hockeyn men imorgon spelar vi final så det är svårt att inte tänka på det.

Du sa att ni har ett silver men går för...?

– Guld såklart. I en final är det absolut ingenting att förlora. Vi ska spela för att vinna. Vi har bara ett mål i sikte och det är dit vi ska.

Hur ser VM-finalen ut på karriärstegen?

– Den ligger högst upp bland matcherna såklart. Det kommer att bli en helt otrolig dag och kväll. De 24 timmarna kommer att bli underbara.

Nu ställs Patrik Berglund mot Finlands motsvarighet Jarkko Immonen som gjort lika många mål, 8. Frågan är vem som bäst när det gäller.

– Jarkko Immonen och Mikael Granlund är den abslout hetaste duon som den finländska hockeyn har just nu på landslagsnivå, säger Hufvudstadsbladets hockeyreporter Niclas Lönnqvist.

– Immonen har ett väldigt bra skott och bryter mönstret, tillägger Tre Kronors Finlandsspion Rickard Grönborg.

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se