ishockey - nhl

Boston kopplade greppet

Tim Thomas höll nollan när Boston Bruins besegrade Tampa Bay Lightning i med 2-0 och därmed tog ledningen i semifinalserien med 2-1 i matcher.

Tjeckiske David Krejsci gav Boston ledningen i första perioden, det var hans sjunde mål i slutspelet. Andrew Ference tillskrevs Bostons andra mål i den tredje perioden men målet var en retfull slump-puck som i ett allmänt kaos långsamt rullade in bakom Roloson i Tampa målet.

Tampa såg trötta ut och siffrorna kunde ha blivit större även om Tampa pressade Boston i den tredje perioden där de vann skotten med 15-5. Patric Bergeron var tillbaka efter sin hjärnskakning och spelade åter för Bruins.

Nästa match spelas i Tampa på lördag.

En annan NHL-nyhet är att det tycks som om försäljningen av Atlanta till Winnipeg i princip är klar. Blir det så kommer Detroit förmodligen flyttas över till Eastern Conference och Winnipeg ta deras plats i Western Conference. Men NHL har inte bekräftat uppgifterna ännu.  Winnipeg Jets såldes till Phoenix och blev Coyotes 1996 .

Vancouver Canucks bekräftade idag att Mikael Samuelsson missar resten av säsongen och har opererats. Nyheten hörde ni Daniel Sedin berätta i Iceguys redan i söndags.

Matchfakta:

Stanley cup, semifinal 3 i bäst av 7

Tampa Bay-Boston 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Tampa Bay: Målvakt: Dwayne Roloson 92,0 procent.
Boston: David Krejci, Andrew Ference. Målvakt: Tim Thomas 100 procent.
Publik: 21 027.
Boston leder med 2-1 i matcher.

Annika Greder Duncan
ishockey@sr.se

Fråga