Elitserien-Ishockey

Hemmapremiär väntar för Växjö

Full omgång väntar i Elitserien idag och för nykomlingarna Växjö blir det en speciell kväll. Drabbningen med Linköping blir de småländska nykomlingarnas första hemmamatch någonsin i den högsta serien.

Växjö har inlett överraskande positivt i årets elitserie. Visserligen förlorade man i premiären mot Frölunda i tisdags, men å andra sidan vann laget på straffar borta mot Luleå i torsdags.

Nu är det alltså dags för smålänningarna att göra hemmapremiär i VIDA Arena. Det får de dessvärre göra utan Jan Urbas som slagit axeln ur led och väntas vara borta en längre tid. 

Det väntande motståndet Linköping har bara hunnit spela en match än så länge i årets elitserie, men den vann de med 3-2 efter straffar hemma mot Brynäs. I Linköpingslägret sätt ett frågetecken kring Robin Figrens medverkan i dagens match då han senast mot Brynäs tvingades kliva av i den andra perioden. 

Matchen mellan Växjö och Linköping början klockan 18.30.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Övriga Elitseriematcher ikväll

16.00 Skellefteå-Timrå
16.00 Brynäs-HV71
16.00 Djurgården-MODO
18.30 Färjestad-AIK
18.30 Frölunda-Luleå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.