ishockey - elitserien

Joel Lundqvist: Hemligheten bakom succéstarten

2:11 min

Sommarens arbete med gruppdynamik är en förklaring till Frölundas starka inledning på Elitserien. Enligt Joel Lundqvist har rollerna ute på isen blivit tydligare.

Tre raka segrar och enda laget som har tagit full pott. Det är Frölundas facit så här långt på säsongen.

En stor skillnad från förra året då laget inledde med två förluster, låg sist efter tio omgångar, slutade nia i grundserien och missade slutspel.

– Vi har jobbat mer med gruppen, hur vi ska spela och hur vi ska agera och roller och så där. Jag tycker att det har blivit tydligare hur vi ska agera på plan, det är viktigt när man har många nya i laget. Det är viktigt att alla är bekväma och vet vad de ska göra där ute, och det tycker jag att vi har varit mer noggranna med i år, säger Frölundas forward och lagkapten Joel Lundqvist.

För att nå dit har Frölunda ägnat sommaren åt gruppdynamik.

– Vi har jobbat hela sommaren med ett par killar, med gruppdynamik och roller och det tror jag har hjälpt mycket för vår del. Det har bara gått tre matcher men man känner en trygghet i gruppen.

Vad är din roll?

– Det är väl som alla andra att bidra till gruppen. Och man har ju varit här några år så jag hjälper de nya killarna så att de känner sig bekväma. Det är en lagsport, man hjälper varandra, säger Lundqvist.

I kväll möter Frölunda Brynäs, ett lag som man har besegrat i de tre senaste mötena.

– De har börjat bra de med, de är vassa i power play så det gäller att vi håller oss på banan och är disciplinerade. Och att vi spelar det spelet som vi har spelat hittills, då har vi stora möjligheter att vinna, säger Lundqvist.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se