färjestad - brynäs 1-4

Brynäs klart starkast i Karlstad

2:28 min

Mot Brynäs kom säsongens tredje förlust – och ännu saknar laget en trepoängare. Gävlelaget vann i Karlstad med 4-1.

 Radiosportens Mats Fagerström utsåg Lagens lirare:
Färjestad: Magnus Nygren
Brynäs: Jakob Silfverberg

Färjestad står inte att känna igen i elitserieupptakten. Spelet som ledde till SM-guld i våras är som bortblåst och på hemmaplan är laget en blek kopia av sitt forna jag.

Brynäs vann välförtjänt efter en bra insats där lagets ungdomar Johan Larsson (två mål), Calle Järnkrok (ett mål) och Jakob Silfverberg (ett mål) glänste.

– Det var en oerhört viktig match och det är alltid kul att slå Färjestad,  speciellt härnere. Vi spelar oerhört diciplinerat och vi värderar lägena oerhört bra i dag, vilket gör att vi bjuder till typ ingenting, sa Jakob Silfverberg efetr matchen.

Larsson styrde in 1-0 på skott från Ryan Gunderson i powerplay. En skymd Fredrik Pettersson-Wentzel såg chanslös ut.

Färjestad kom tillbaka efter ett mäktigt skott från backen Magnus Nygren, men Calle Järnkrok såg till att ge Brynäs ledningen igen i slutet av den första perioden.

Allt avgjordes sedan på 13 sekunder i den andra perioden. Först petade Johan Larsson in en retur bakom Pettersson-Wentzel och nästan direkt efter tekning stormade Brynäs fram igen och Jakob Silfverberg pangade in 4-1.

Färjestad bytte målvakt därefter, in med Cristopher Nihlstorp, och spelade upp sig defensivt men absolut inte offensivt. Därmed en välförtjänt seger för Brynäs.

Färjestads lagkapten Rickard Wallin var bekymrad efter förlusten.

– Det talar sitt tydliga språk, vi får inte till någonting för tillfället och sämsta möjliga tajming i början av serien. det är pinsamt och skämmigt och allting, jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer.

Vad är det som låser sig?

– Tyvärr har vi hamnat i underläge som gör att vi blir paralyserade därute och det är ganska lätt för Brynäs i dag att försvara sig, på något sätt har vi inte den mentala kraften att spela som vi ska.

Färjestad-Brynäs 1-4((1-2, 0-2, 0-0))

Första perioden: 0-1 (3.21) Johan Larsson (Ryan Gunderson, Calle Järnkrok) spel fem mot fyra, 1-1 (9.56) Magnus Nygren (Martin Sevc, Per Åslund), 1-2 (18.49) Calle Järnkrok (Mats Lavander).

Andra perioden: 1-3 (6.56) Johan Larsson (Jonathan Granström, Andreas Dackell), 1-4 (7.09) Jakob Silfverberg (Mats Lavander, Calle Järnkrok).

Skott: 18-29 (9-11, 3-12, 6-6).

Utv, Färjestad: 7x2. Brynäs: 4x2.

Domare: Marcus Linde, Göteborg, och Christer Lärking, Solna.

Publik: 5 616.

Radiosporten
radiosporten@sr.se