Skellefteå-Linköping 0-2

Målglada SAIK nollades av LHC

Linköping satte stopp för serieledarna Skellefteå. Med tjeckerna Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac i laget kunde Linköping vinna med 2-0 (1-0 1-0 0-0).

 Radiosportens Peter Sundkvist valde "lagens lirare":
Skelleteå: Jimmie Ericsson
Linköping: Magnus Johansson

Det blev en väldigt tight match i Skellefteå Kraft Arena. I första perioden fick lagen bara i väg fem skott vardera mot respektive mål.

Det räckte dock för att gästande Linköping skulle kunna ta ledningen med 1-0. Andreas Molinder slog in en puck i slutet av första perioden.

Linköping kunde därefter spela på ledningen och gjorde det smart. Tjeckerna Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac gjorde debut och gjorde avtryck direkt. Hlavac slog in 2-0 i andra perioden.

Linköping spelade oerhört disciplinerat hela matchen och gjorde knappt ett misstag. Skellefteå försökte skapa tryck i den tredje perioden. Laget kontrollerade spelet, men ett uppoffrande försvar såg till att det inte var många avslut som blev riktigt farliga. Skotten blev 10-3 i sista perioden, men det blev sällan riktigt farligt framför LHC-målet.

Christian Engstrand höll nollan i målet och tillsammans med ett hårt jobbande LHC-försvar såg de till att serieledarna fick lämna isen mållösa.

– Det var som två boxare som väntar på smällen, men samtidigt var det vår plan att försöka få tryck när vi kunde och göra ett bra hemjobb vilket jag tycker att vi gjorde, säger Linköpings tränare Hans Särkijäärvi.

– De spelar smartare än oss och det är väl så enkelt att de gör mål på lägena. Jag tycker inte att vi är nog bra i första och andra, det är först i tredje vi kommer upp i fart, säger Skellefteås Johan Forsberg. 

Noterbart i övrigt var att Skellefteå inte hade en enda utvisning på hela matchen.

 Skellefteå-Linköping 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (18.56) Andreas Molinder (Pär Arlbrandt)

Andra perioden: 0-2 (16.47) Jan Hlavac (Mikael Håkansson, Mattias Bäckman)

Skott: 23-16 (5-5, 8-8, 10-3)

Utvisningar:  Linköping: 4x2

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och David Bergman, Stockholm

Publik: 5 617

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se