ishockey - iceguys

"Det snabbaste målet jag gjort"

12 min

Loui Eriksson är het i NHL med flera poäng för sitt Dallas. Iceguys har träffat svensken som nyligen har gjort ett rekordtidigt mål.

St Louis Blues och Dallas Stars missade båda slutspelet i fjol och Patrik Berglund från St Louis åkte på VM liksom Dallas Loui Eriksson.

Iceguys träffade Dallas när Loui Eriksson gjort mål efter 13 sekunder i en match mot Anaheim där han gjorde poäng i sin femte match i rad och gjorde tre poäng i matchen varav två mål. Och det första kom alltså rekordtidigt.

– Ja det är det snabbaste mål jag någonsin gjort. Bra start på matchen.... 

Hur ser då Loui på Dallas oväntat starka inledning? De vet ju att saker kan ändras som förra säsongen?

– Det är skönt att börja bra, sen är det viktigt att vi tror på oss själva och fortsätter vinna och spela bra och undviker svackor som vi hade i mitten av förra säsongen. 

För Patrik Berglund har säsongen börjat sämre- vi träffar dom efter 5-0 förlust mot L A Kings då laget bara vunnit 2 av 6 matcher.

– Förra säsongen inledde vi bäst av alla med 9 vinster och en förlust och missade ändå slutspel- så vi vet att allt kan hända. Men vi har inte spelat bra.

Patrik kallas ju för Bulan men har inte översatt sitt smeknamn som han haft sen barndomen till engelska..

– Ingen " The Bump" här inte jag har lärt dom säga Bulan som jag säger det, säger han och ler.

St Louis Cardinals  och Dallas Texas Rangers möts i World Series- finalen i den amerikanska proffsligan i baseball

– Jag var på en tidigare slutspelsmatch, berättar Loui Eriksson. Det var kul. Tyvärr har intresset för dem drabbat oss lite- vi hade ett par hemmamatcher när de spelade samtidigt och då tappade vi all publik nästan .

Dallas Stars har svårt att etablera sig i idrottsstaden Dallas där Texas Rangers, fottballs Dallas Cowboys och regerande mästarna i basket Dallas Mavericks är starka konkurrenter. Dessutom har man haft varit utan ägare men nu verkar det bli klart med en ny kanadensisk ägare.

– Det vore bra för oss i laget.. med en stark ägare blir allt tydligare kring organisationen och linjerna för laget, säger laget back Niclas Grossman. Det är mycket som är nytt för oss- ny coach , många nya spelare- en ny ägare skulle vara positivt.

Tom Wandell är petad i matchen mot Anaheim- dessutom fick ju han lämna VM truppen efter att ha skadat sig i genrepet.

– Det är så i hockey, det är tråkigt men man får försöka hitta motivation i det. Men VM.. det var riktigt tråkigt det hade jag väntat på länge. Men positivt att Per Mårts trodde på mig och tror jag kan få ut mer av mitt spel än siffrorna förra säsongen visar. Och det tror jag också men det är svårt att visa det när man får mindre speltid i fjärdekedjan. 

I Iceguys pratar vi också om vem som står för schampot i omklädningsrummet och Niclas Grossman sjunger country.  Men det får ni lyssna på programmet om ni vill uppleva....

Annika Greder Duncan
ishockey@sr.se