ishockey - elitserien

Backen: Därför släpper Frölunda in minst mål

1:44 min

Inför kvällens möte med Luleå har Frölunda släppt in minst mål i elitserien. En vägg i målet och hög press är anledningen till det, enligt backen Pierre Johnsson.

Tabelltvåan Frölunda har släppt in 19 mål i elitserien, minst av alla. Serieledande Skellefteå har släppt in näst minst mål och det är 27 – 8 färre än Frölunda.

En stor anledning till detta är danske målvakten Fredrik Andersen, som har bäst målvaktsstatistik av alla i elitserien – 95,31 i räddningsprocent.

– Han har varit jättebra, han har varit stabil och lugn och säker. Sedan har vi även en riktigt bra andramålvakt som skulle gå in täppa in lika mycket som Fredrik. Det är ett angenämt problem de har tränarna, säger backen Pierre Johnsson till Radiosporten.

Naturligtvis har även Johnsson och hans backkollegor bidragit till de få insläppta målen.

– Vi har ett bra organiserat försvarsspel, vi försöker sätta mycket press på motståndarna och överbelasta så mycket vi kan för att vara så lite tid i egen zon. Det är ganska stressande för motståndarlaget att vi sätter så hård press, det har varit ganska vägvinnande hittills, det är bara att fortsätta, säger Johnsson.

Forsätta kan Frölunda göra redan hemma mot tabellfyran Luleå i kväll.

– Luleå spelar på ganska lika sätt, de sätter ganska mycket hård press och har ett tajt försvarsspel. Det kommer nog bli en ganska tajt och jämn match med inte alltför mycket mål. Jag hoppas att vi kan dra det längsta strået i den här matchen också, säger Johnsson.

Frölunda vann med 2-1 när lagen möttes den 17 september.

Hör kvällens match i sin helhet i webbradion, via datorn, mobilen eller applikationen SR Play. Nedsläpp klockan 1900.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se