Foto: Mats Fagerström
Elitserien

Jönsson: "Det var inget svårt val"

Jörgen Jönsson: "Jag har haft en del synpunkter som vi ändrat på"
4:28 min

Färjestad hade inte vunnit en match efter elva omgångar av Elitserien. Då klev Jörgen Jönsson in i båset och nu har laget fyra segrar på lika många matcher.

– Jag hoppas inte det är så enkelt. Då har jag en väldig press på mig i framtiden, säger Jönsson till Radiosporten.

– Jag har haft en del synpunkter på detaljer i spelet som vi ändrat på och så har jag nog tillfört ny, fräsch energi till laget.

Färjestad inledde säsongen uruselt men har efter de senaste fyra segrar lämnat botten och återfinns nu på slutspelsplats. Fortfarande haltar målskyttet för Karlstadsklubben som bara lyckats näta 28 gånger, minst av alla lag.

– Vi får väl tacka Nilstorp i målet som har varit fantastisk. Vi har gjort mer än två mål i bara två matcher, och det är de senaste två.

Jönsson lämnade jobbet som assisterande tränare för Färjestad efter förra säsongen för att få mer tid för familjen. Men när klubben hamnade i kris ställde han upp.

– Det var inte svårt att göra valet. Jag hade andra planer men när man ser att hela skutan är på väg åt fel håll och man blir tillfrågad så är det klart man hjälper till. Nu är vi på väg och det är kul att vara på plats. 

Ikväll ställs Färjestad mot tuffast möjliga motstånd när de åker till Skellefteå för att möta serieledarna.

– Skellefteå brukar alltid köra med full fart framåt och det hoppas jag vi rycks med i och spelar en frejdig hockey.

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".