Foto: Scanpix
elitserien

Czarnecki: "Vi var kreativa i en pressad situation"

"Det var några dagar då man vände på allt”
3:00 min

Färjestad har tagit sig ur sin djupa kris och är nu ett av seriens starkaste lag. Noll segrar på de inledande elva matcherna har utvecklats till fem raka vinster för Färjestad.

– Det är en härlig vändning vi har gjort. Nu gäller det att vi tar vara på den här nya situationen, säger Färjestads tränare Niklas Czarnecki.

Färjestad är numera ett av seriens formstarkaste lag. Efter Jörgen Jönssons inträde som forwardscoach har det blivit 14 poäng av femton möjliga, fyra fullpoängare och vinst efter straffar den senaste omgången. Tränaren Niklas Czarnecki tvivlade en del, men trodde innerst inne på det han och gruppen höll på med.

– Vi var kreativa i en pressad situation.

– Det var några dagar då man vände på allt ut i skallen men vi kom ändå fram till att fortsätta göra det vi tror på och nu har vi hittat vägar fram. 

Det enda negativa just nu är att man fortfarande gjort minst mål av alla elitserielagen och att man dessutom har sex spelare, Martin Sevc, Marcus Paulsson, Sanny Lindström, Hannes Hyvönen, Robin Sterner och Jonas Frögren med på listan bland de elva värsta busarna i elitserien. Frågan är om det någonsin tidigare hänt.

I dag ställs Färjestad mot ett annat formstarkt gäng. HV 71 har liksom Färjestad fem raka vinster. Men till skillnad från Färjestad har HV inget problem med målskyttet. 52 mål efter 15 omgångar är flest i elitserien.

Färjestad-HV 71
Matchstart: 16.00

Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".