1 av 4
Foto: Håkan Nordström / SCANPIX
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Modo-Timrå 4-2

Modo segrade i laddat bottenmöte

Modos Per-Åge Skröder: "Lite råg i ryggen"
4:02 min

Modo tog säsongens viktigaste seger när laget på hemmaplan vann sexpoängsmatchen och bottenmötet med länskonkurrenten Timrå med 4-2. I och med segern gick Modo om AIK.

Radiosportens Christer Jonasson tar ut Lagens lirare:
Modo: Rob Schremp
Timrå: Matt Murley

Både Modo och Timrå har haft stora problem och matchen mellan de två västernorrländska lagen var en ren bottenfinal, om än tidig.

Timråseger och laget skulle gå förbi Modo - hemmaseger och Modo skulle skaffa sig någorlunda hyggligt avstånd till bottenkonkurrenten.

Modo har haft stora problem med Timrå på hemmaplan de senaste säsongerna, förlorat de fyra senaste derbymatcherna i Fjällräven Arena.

I nära halva matchen såg det också ut som Timrås kväll igen. Medelpadingarna ledde rättvist med 2-0 mot ett riktigt dåligt Modo.

Men efter Modos reducering drygt sju minuter in i mittperioden fick den 7 000-hövdade publiken se en smått häpnadsväckande scenförändring.

Modo fick enorm energi, sköljde över Timrå i anfallsvåg efter anfallsvåg och 3-2 till hemmalaget inför slutronden kunde ha varit mycket mer.

Sista perioden blev en riktig nagelbitare, där Modo bland annat lyckades reda ut fyra raka minuter i box play.

Timrå gjorde ett bra försök att få till kvitteringen, men Per-Åge Skröder stängde matchen med 4-2 i friläge med drygt två minuter kvar.

Rättvis och oerhört viktig seger för Modo, som på köpet gick om AIK och klättrade upp ovanför kvalstrecket. Modos Per-Åge Skröder tyckte att det var skönt med en vinst.

– Det var skönt. Vi har spelat ganska bra på slutet och fått lite dålig utdelning, det var jätteviktigt för laget att visa att vi klarar av det. Vi hade lite råg i ryggen efter straffar i Linköing och sudden mot DIF. Vi hittade spelet i andra perioden och jobabde oss in i tredje.

Vad hände egentligen?  

– Vi var väl lite stillastående i första perioden, men vi ryckte upp oss lite efter tvåan och jobbade oss in i matchen. Grym eloge till Schremps kedja som gnuggar ned dem och sliter ut dem. Så det var viktig seger för oss, sa Skröder efter matchen.  

Timråtränaren Per Erik Johnsson var mycket besviken och kunde inte förklara vad som hänt.

– Jag kan inte förklara, när vi får 2-0 borde vi få  styrka. Det här var en tung förlust kan jag säga. Vi börjar matchen bra och leder med 1-0. Sen får vi 2-0 men sen blir det besvärligt för oss. Vi känner en styrka och då ska vi spela svårt både på offensiv, sa han efter matchen.

Modo-Timrå 4-2((0-1, 3-1, 1-0))

Första perioden: 0-1 (2.02) Alexander Larsson (Mathew Robinson, Matt Murley).

Andra perioden: 0-2 (1.29) Matt Murley (Alexander Larsson) spel fem mot fyra, 1-2 (7.16) Rob Schremp (Mika Hannula, Morten Madsen), 2-2 (13.27) Morten Madsen (Frederick Meyer, Rob Schremp), 3-2 (16.53) Mika Hannula (Thomas Pöck, Joonas Lehtivuori).

Tredje perioden: 4-2 (17.43) Per-Åge Skröder (Niklas Sundström).

Skott: 38-25 (9-9, 20-9, 9-7).

Utv, Modo: 7x2. Timrå: 2x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm, Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 7 032.

Så var matchen:


Modo-Timrå 4-2

Tredje perioden

15 "En trend är på väg att brytas eftersom bortalaget har vunnit de sex senaste matcherna"

5 "Mycket mycket viktiga poäng står på spel"

Andra perioden:

20 Timrå kommer i attack, men Tellqvist tar den. "Bra stämning på publiken." "En period som målmässigt har varit Modos och väldigt stillastående i Timrå som jag tycker imponerade i första"

17 MÅL! Modo gör sitt tredje mål på tio minuter. Hannula gör målet. "Vad händer med Timrå?"

14 MÅL! Morten Madsen kvitterar. Inte en chans för Ridderwall, han var skymd.

7 MÅL! Modo reducerar genom Schremp.

2 MÅL! Matt Murley gör 2-0 för bortalaget. "Micke Tellqvist hade inte en chans. Det är spänt, båda lagen måste ta poäng"

Första perioden

20 "Det är ingen större struktur på det hela"

19 Hagos skadad, föll lite olyckligt på isen.

18 5-3 för Timrå ytterligare några sekunder. Vampola med pucken, skott strax utanför.

13 Straff för Modo, men i stolpen!

7 "I stort sett fullsatt här på derbyt, bra stämning är det på läktarna"

7 "Det märks, det syns, att det är två lag som är väldigt spända"

2 MÅL! Timrå för 1-0, målskytt Alexander Larsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@.sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".