Ishockey

"Laget kan gå segrande ur Karjala"

Så startar då äntligen säsongen för Tre Kronor, detta med Karjala Tournament i Finland. Uttagningen av spelare till vårt mest folkkära landslag berör som vanligt väldigt många och uppfattningen om lagets sammansättning varierar stort.

Jag tycker att Per Mårts grundinställning till sin laguttagning är bra, han säger med skärpa att han tagit ut de skickligaste spelarna  och att han samtidigt inte tycker att unga spelares närvaro i laget ej skall vara något självändamål.

Undertecknad tog ut ”mitt” Tre Kronor redan för en vecka sedan och jag lyckades att få med nio spelare inför turneringen.  Jag skall villigt erkänna att min information om statusen på våra svenska spelare i KHL lämnade en hel del att önska, sålunda så missade jag några spelare från den ryska ligan.

Jag lyckades dock pricka in båda målvakterna Viktor Fasth, AIK, samt Gustaf Wesslau, DIF. Vidare fick jag med stjärnskottet Mattias Ekholm, Brynäs, på en backplats. Att Sveriges bästa back Magnus Johansson Linköping var sliten och ej tillgänglig framgick ej vid tillfället för min uttagning.

På forwardssidan fick fem av mina namn nåd hos per Mårts och det som glädjer mej extra mycket är att Calle Järnkrok Brynäs nominerats.

Avslutningsvis tycker jag att laget är välkomponerat och att spelare med olika kvaliteter och kompetenser ser till att laget med stor sannolikhet kan gå segrande ur hela Karjala Tournament.

Mina topp-5 i laget är:

Viktor Fasth, målvakt, AIK

Mattias Ekholm, back, Brynäs

Jakob Silfverberg, forward, Brynäas

Niklas Persson, forward, CSKA Moscov

Jesper Fasth, forward, HV71

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".