Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
ishockey

"Det var ett fall framåt"

Mika Zibanejad: "Hoppas vi har vår formsvacka nu"
3:24 min

Mika Zibanejad-effekten har uteblivit. Djurgårdens supertalang har två raka förluster sedan hemkomsten från NHL.

En lysande försäsong och sedan nio NHL-matcher med bara en assist. Det blev facit i Ottawa Senators den här gången för 18-årige Mika Zibanejad, som förra säsongen gjorde succé när han tog en ordinarie plats i DIF under våren.

– Jag tog en match i taget, samtidigt var det svårt när man visst att man hade nio matcher och det skulle komma ett beslut efter det. På försäsongen kanske jag överpresterade lite, då gick det ganska bra. Men de säger inte så jättemycket innan själva beslutet kommer, säger han.

– Det känns bra att vara tillbaka. Nu fick jag testa på det och nu vet jag vad som gäller för nästa år när jag åker över igen.

Två matcher och två förluster har det sedan blivit sedan återkomsten till Djurgården och elitserien. Senast på straffar mot Brynäs på torsdagskvällen.

– Det var ett fall framåt i alla fall, säger Zibanejad.

Många fans ser som den som ska lyfta laget efter en knackig säsongsinledning där Djurgården nu ligger på tionde plats efter 18 omgångar, och bara har lyckats skrapa i hop fem segrar under ordinarie tid.

– Jag försöker bara komma in och bidra med så mycket energi som möjlgt och försöka spela det spel jag hade förra året. Hela laget ska väl försöka ta sig ur den svackan. Jag hoppas vi har vår formsvacka nu, så att vi slipper den senare under säsongen när det är viktigare tillfällen.

– Sen om jag ska lyfta hela laget, det vet jag inte, men jag ska göra så gott jag kan.

I dag finns chansen att vända trenden, när Djurgården tar emot tabelljumbon Timrå på hemmais i Globen.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sr.se

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".