Elitserien

Förbundet: "Måste se över straffskala"

Christer Englund: "Ingen tänker på Karlsson när de tacklar"
7:32 min

Bestraffning mot Sebastian Karlsson är den längsta avstängningen i år. Enligt ishockeyförbundets ordförande Christer Englund är det här en rimlig avstängning.

– Det här är nog det grövsta övertrampet vi drabbats av under hösten.

– I framtiden kommer vi titta på om de här straffen ska ha en annan bedömningsskala. Det som är lite olycklig i det här fallet är att man inte kan göra en mer personlig bestraffning.

Något personligt straff får inte utdelas om avstängningen är längre än en månad, allt enligt Riksidrottsförbundets regler.

Ett alternativ skulle kunna vara att bättre kunna kombinera böter, matchavstängningar och tillsammans med arbetsgivarna ett löneavdrag.

Enligt Christer Englund är dagens bestraffning på Sebastian Karlsson en tydlig signal till att förbundet tar hårdare tag mot vårldsamma tacklingar.

– Jag tror inte det räcker att enbart bestraffa en spelare, för nästa gång är det någon annan. Det innebär att vi nog inte sett den sista, säger Christer Englund.

Christan Olsson
christan.olsson@sr.se

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".