"Den stora överraskningen är Örebro"

Den allsvenska serien har i skrivande stund spelat 19 omgångar och precis som i elitserien så överraskar alla lag med att vinna matcher oavsett tabellplacering.

Den stora överraskningen så här långt är Örebro som leder serien med hela 10 poäng före Bofors.

Laget under Peter Andersons ledning har spelat stabilt och dessutom mycket underhållande, powerplayspelet anfört av Conny Strömberg har varit näst intill fulländat och när sen nya målvakten Nicklas Dahlberg ”spikat igen” har framgångarna kommit.

Bofors har också med relativt små medel överraskat och spelat fin ishockey.

Malmö som av många tippades som storfavoriter till serieseger har på intet vis motsvarat förväntningarna. Malmö har ”på papperet” seriens bästa spelare, min uppfattning är att coachen Leif Strömberg får ett styvt jobb att få alla spelare att ”dra åt samma håll”

Leksand och Västerås har presterat som väntat, till och med så har Mats Waltins Västerås spelat lite bättre än förväntningarna.

Oskarshamn, Mora och Södertälje bildar en mittengrupp och dessa lag får sikta in sig på att nå den viktiga sjundeplatsen för fortsatt kvalspel.

För Rögle och Almtunas del känns det så här långt som en mellansäsong, ingen av de båda lagen verkar konkurrenskraftiga.

Slutligen som jag ser det just nu får Troja, Tingsryd, Borås och Sundsvall slåss för att undvika nedflyttning. 

Mina topp-5 i allsvenskan

  1. Conny Strömberg, forward   Örebro
  2. Alexander Barta,   forward   Malmö
  3. Broc Little,           forward    Västerås
  4. Mattias Timander, back        Leksand
  5. Nicklas Dahlberg, målvakt   Örebro

Lars-Gunnar Jansson
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".