1 av 2
2 av 2
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Ishockey

Experten: "Tuffa hål att fylla igen"

Expert Arvedson: "Alltid andra killar som stiger fram"
1:52 min

Ett sargat svenskt ishockeylandslag med skador på viktiga spelare ska försöka ta hem segern i Karjala Cup. Radiosportens expert Magnus Arvedson tror att Tre Kronors nya trupp får det svårt - men hoppas på nykomlingarna.

Både Magnus Kahnberg och Joel Lundqvist kommer att lysa med sin frånvaro när det svenska ishockeylandslaget spelar Karjala Cup. Två tunga spelarförluster för Tre Kronor, menar Radiosportens ishockeyexpert Magnus Kahnberg.

– Det blir tuffa hål att fylla igen såklart. Joel Lundqvist tycker jag har varit fantastiskt bra i år, hade varit kul att se honom i landslaget. Magnus Kahnberg och Joel Lundqvist tillsammans var en stor förlust, men de nya killarna som kommer in är ju inte dåliga de heller, så det blir nog bra ändå. 

Men när veteranerna är borta gäller det för nya förmågor att visa upp sig från sin allra bästa sida. Magnus Arvedson är förväntansfull inför flera unga spelare.

– Calle Järnkrok som har gjort en väldigt väldigt bra säsong så här långt och Jonas Brodin, 18 år, kanske Färjestads bästa back i år får chansen i landslaget, så de här två unga spelarna ska bli fantastiskt kul att se.

Vem ska ta ansvar nu, när så många är skadade?

– I bra lag finns det alltid andra killar som stiger fram.

Sverige har inte vunnit Karjala Cup sedan 1997. Hur tror du att det går för Sverige i turneringen?

– Jag bryr mig inte så mycket om hur det går. Men jag tror ändå att det finska laget blir alldeles för svåra på hemmaplan med hemmafansen som bär hem dem litegrann.

Hör mer i ljudklippet

Caroline Lagergren
caroline.lagergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".