Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
ishockey - tre kronor

Brodin: "Vill att det ska börja"

Jonas Brodin: "Det kändes nästan overkligt"
2:43 min

Färjestads 18-årige succéspelare Jonas Brodin bildar backpar med Daniel Fernholm mot Tjeckien.

Tre Kronor-debutanten Jonas Brodin har på allvar etablerat sig som en av Färjestads bästa backar under hösten.

– Det har kännts bra nu i  början. Vi har haft det lite tungt med laget bara. Men jag känner att jag har utvecklats efter varje match, och får mycket speltid och har mycket förtroende så det känns bra, säger han.

18-åringen snittar nästan 19 minuter per match i elitserien och ligger på + 5 i statistiken. Något som också har fångat förbundskaptenen Pär Mårts uppmärksamhet, och när återbuden till Karjala cup började ramla in lyfta han på luren och ringde in Brodin.

– Det kändes nästan lite overkligen i början. Det kom som en överraskning, och jag är gald att vara här, säger Jonas Brodin.

– Vi har haft tre bra träningar. Det är roligt att vara här med bra killar. Man ser bara fram emot matchen nu, vill att det ska börja.

I premiärmatchen mot Tjeckien är det tänkt att Brodin ska bilda backpar med Daniel Fernholm, till vardags i finländska HIFK från Helsingfors.

– Ska bli kul. Det är en riktigt bra back med bara rutin. Det känns tryggt att spela med honom, säger Jonas Brodin.

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".