ishockey

Jonas Andersson fotskadad

Tre kronor har drabbats av ytterligare ett bakslag inför Channel one cup.

Återbuden till Tre Kronor har varit många inför Channel one cup. Senast i raden: Jonas Andersson - som är fotskadad och åtminstone missar inledningsmatchen mot Tjeckien.

Andersson, forward i ryska Atlant Mytisjtji, fanns inte med på isen när Tre Kronor tränade i Prag på tisdagen.

– Jag har pratat med honom i dag. Det är inget som är brutet, men han har fått ett skott på foten och det är rejält svullet, säger förbundskapten Pär Mårts till nyhetsbyrån TT.

30-årige Andersson är kvar i Ryssland och ska på onsdagen försöka träna med klubblaget. Först därefter får Tre Kronor besked.

Klart är redan att Andersson inte flygs in till matchen mot Tjeckien i Chomutov på torsdag. Om han lämnar klartecken för spel så ansluter han till truppen inför helgens matcher mot Ryssland och Finland i Moskva.

Återbuden har duggat tätt inför Channel one cup. Tidigare har Daniel Fernholm, Robert Nilsson, Fredrik Warg, Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok och Oscar Möller tackat nej.

Oavsett beskedet från Jonas Andersson kommer ingen ersättare att kallas in, eftersom det redan finns tretton forwards i Tre Kronors trupp.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Channel One Cup:

Torsdag 15 december
1820 Tjeckien-Sverige
2000 Finland-Ryssland

Lördag 17 december
1100 Ryssland-Sverige
1500 Tjeckien-Finland

Söndag 18 december
1100 Ryssland-Tjeckien
1500 Sverige-Finland

Radiosporten sänder Tre Kronors matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.